Λευκάδα - Διαμερίσματα Intos στον Άγιο Νικόλαο, στη Βόνιτσα | Προορισμός Kitesurfing

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Μια πολύ στενή λωρίδα θάλασσας τη χωρίζει από την Ακαρνανία και μια πλωτή κινητή γέφυρα, μήκους 50 μέτρων, τη συνδέει μαζί της.

Πρωτεύουσα και λιμάνι ταυτόχρονα, η πόλη της Λευκάδας χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερο πολεοδομικό ιστό που θυμίζει «ψαροκόκαλο». Όμορφα σοκάκια, μικρές πλατείες, παραδοσιακά σπίτια, περίτεχνα καμπαναριά και πλακόστρωτοι πεζοδρόμοι συνθέτουν τον χαρακτήρα της πόλης.

Η ακτογραμμή της Λευκάδας στολίζεται από δεκάδες παραλίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Ανάμεσά τους, το πολυφωτογραφημένο Πόρτο Κατσίκι, οι πανέμορφοι Εγκρεμνοί, ο πολυσύχναστος Γιαλός, το τεράστιο Κάθισμα, οι ήσυχοι Μύλοι, ο νεανικός Αη Γιάννης στα δυτικά, το κοσμοπολίτικο Νυδρί, τα μαγευτικά Σύβοτα, ο όρμος της Βασιλικής στα ανατολικά. Άλλες αμμουδερές κι απάνεμες, άλλες σμιλεμένες από κατακόρυφα λευκά βράχια και τυρκουάζ βαθιά νερά προσφέρουν στους δραστήριους επισκέπτες αξέχαστες στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Πηγή: www.lefkada.org.ukwww.visitgreece.gr.